Yoğurtlu Yayla Çorbası

Son güncelleme: 23.05.2006 17:11
  • MALZEMELER

    5 çorba kaşığı pirinç
    10 su bardağı et suyu veya su
    3 çorba kaşığı un
    Yarım bardak süt
    4 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı margarin
    1 yumurta sarısı
    Yetrince tuz, nane

    4 kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda ( veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Bitraz karıştırdıksan sonra , üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberli yağ ve nane serperek servis edin.
#19.10.2005 01:56 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 22:07 0 0 0
  • ellerinize sağlık
#28.10.2005 22:10 0 0 0
  • Ellerine saglik
#30.10.2005 10:35 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:51 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:33 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:39 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:10 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#01.03.2006 18:21 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#23.05.2006 17:11 0 0 0