ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Son güncelleme: 19.03.2006 22:15
  • 5 orta boy Pırasa
    1 su bardağından az Zeytinyağ
    ½ kahve fincanı Pirinç
    2 adet küçük Havuç
    1 adet Kuru Soğan
    ½ adet Limon
    2 adet Domates
    1 çay kaşığı Toz Şeker
    Tuz

    Malzemeler ; 4 kişi için Pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır. Uzunlamasına baklama dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içersine atılır.

    Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.

    Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur.

    Kapağı açılır. Birbuçuk bardak Su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Orta ateşte pişirilir.

    Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.
#01.11.2005 00:32 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:43 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:13 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:41 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 22:15 0 0 0