ETLİ BAMYA

Son güncelleme: 03.07.2006 13:12
  • 750 gr Bamya
    250 gr Kuşbaşı Et ya da Kıyma
    3 adet Kuru Soğan
    3 adet Domates
    5 kaşık Yağ
    2 adet Yeşil Biber
    1 küçükçe Limon Suyu
    3 su bardağı Su ya da Et Suyu
    Tuz
    BAMYALARI TEMİZLERKEN
    1,5 kahve fincanı Sirke
    3 silme yemek kaşığı Tuz

    Malzemeler ; 4 kişi için Kart ve çok çekirdekli olmayan bamyaların tepeleri külahvari sivri şekilde kesilir. İçine suyun girebilmesi için alt uçları da hafifçe kesilir. Ayıklanmış bu bamyalar Tuz ve Sirkeli suya konarak yarım saat bekletilir (sirke ve tuz bamyaların salyalarını bırakmaması içindir)

    Bir tencereye, 5 kaşık yağın içine çentilmiş soğan konularak hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra 200 gr et eklenir. 10 dakika kadar daha kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış 3 adet domates eklenir. 5 dakika daha kavrulur.

    Daha sonra tencereye 2 yeşil biber, 1 adet Limon suyu, tuz, 3 bardak su ve yarım saat bekletilen bamyalar eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak 45-60 dakika pişirilir.
#01.11.2005 00:35 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#01.11.2005 03:37 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
#12.12.2005 09:57 0 0 0
  • ellerine saglık teşekkürler
#25.12.2005 12:33 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:40 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#29.12.2005 16:23 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler elinize sağlık
#08.01.2006 21:32 0 0 0
  • noimage

    teşekkürler ,saolasın
#21.02.2006 16:58 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 21:49 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:46 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:12 0 0 0