TAZE ETLİ BEZELYE

Son güncelleme: 04.07.2006 23:43
  • 1 Kg Taze Bezelyenin içi
    250 gr Kuşbaşı Et
    1 adet Kuru Soğan
    3 adet Domates
    3 kaşık Yağ
    3 su bardağı Su
    1 tatlı kaşığı Toz Şeker
    Tuz


    Malzemeler ; 4 kişi için Kuşbaşı Et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur. Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince ince kesilmiş domates eklenir. Kavrulmaya devam edilir.

    Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir.

    Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

    Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir. Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir
#01.11.2005 00:36 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#01.11.2005 03:37 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:44 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:39 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:36 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#03.03.2006 00:45 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 15:22 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#04.07.2006 23:43 0 0 0