Etli Biber Dolması

Son güncelleme: 04.07.2006 23:44
  • 12 tane Dolmalık Biber
    250 gr orta yağlı Kıyma
    1 adet Kuru Soğan
    3 adet Domates
    3 yemek kaşığı Yağ
    1 kahve fincanı pirinç
    1 demet Maydanoz
    1 demet Dereotu
    Tuz, Karabiber

    Malzemeler ; 4 kişi için Biberlerin saplarından tutulup baş parmak ile bastırılarak üzerleri açılır. İçindeki tohumlar boşaltılıp, kesilir.

    Bir tasa kıyma, çentilmiş soğan, pirinç, ince ince doğranmış domates, maydanoz ve dereotu, 1 fincan su, tuz ve karabiber konularak, iyice yoğrulur ve iç hazırlanır.

    Hazırlanan iç, biberler fazla sıkıştırılmadan doldurulur. Üzerlerine çkarlarak kesilmiş kendi saplar ya da domatesden kapak yaplr. Bir tencereye biberlerin başlar üste gelecek şekilde fazla skştrlmadan sralanr.

    Hepsi doldurulduktan sonra, dolmaların üzerine çıkacak kadar su konulur ve hafif ateşte pişirilir.
#01.11.2005 00:37 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#01.11.2005 03:36 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:46 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:38 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:36 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#03.03.2006 00:44 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 15:23 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#04.07.2006 23:44 0 0 0