MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı soğuk su
3 yemek kaşığı nişasta
2 çay kaşığı hardal
1/2 su bardağı bira
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Sütü tereyağı ile beraber ısıtın. Üç çorba kaşığı su ve nişastayı karıştırıp, baharatı ilave edin.
Benmari usulü pişirin, iyice koyulaşana kadar karıştırıp, soğumaya bırakın. Azar azar birayı ilave ederek, tekrar karıştırın.
2 Kahve fincanı limon suyu
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
6 Kahve fincanı zeytinyağ
2 Çay kaşığı tuz
YAPILIŞI ; Maydanoz hariç,diğer malzemeyi bir kapta iyice karıştırınız.Bir şişeye koyup,kullanacağınız zaman iyice çalkalayıp kullanınız.Maydanozu servis yaparken ilave ediniz.
7 ANADOLU SALATA SOSU
MALZEME ;(400 gram sos için)
6 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
2 Kahve fincanı sirke ½ Çay kaşığı toz şeker
½ Komposto kaşığı tuz ½ Çay kaşığı kekik
1 Çimdik karabiber ½ Çay kaşığı toz hardal
YAPILIŞI ;Sirke ve zeytinyağı hariç,diğer malzemeyi çukur bir kaba koyup ,1 yumurtayı çırpma teliyle iyice çırpınız.Sonra sirke ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırıdıktan sonra bir şişeye doldurunuz.İstediğiniz zaman iyice çalkalayıp kullanınız.