Cesitli Salata Soslari...

Son güncelleme: 08.07.2008 07:46
  • MALZEMELER
    1 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı soğuk su
    3 yemek kaşığı nişasta
    2 çay kaşığı hardal
    1/2 su bardağı bira
    1 su bardağı süt
    1 çay kaşığı tuz
    kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI
    Sütü tereyağı ile beraber ısıtın. Üç çorba kaşığı su ve nişastayı karıştırıp, baharatı ilave edin.
    Benmari usulü pişirin, iyice koyulaşana kadar karıştırıp, soğumaya bırakın. Azar azar birayı ilave ederek, tekrar karıştırın.
#14.11.2005 20:45 0 0 0
  • ADALAR SALATA SOSU

    MALZEME ;(400 gram sos için)

    1.5 Su bardağı mayonez (200 gr)
    1 Çay kaşığı kırmızıbiber

    2 Çorba kaşığı ketçap (100 gr)
    2 Kahve kaşığı çok ince kıyılmışçekirdeksiz yeşil zeytin ve hıyar

    1 Fincan su (50 gr)

    turşusu


    YAPILŞI ;Malzemenin hepsini iyice karıştırıp küçük bir kaba koyunuz.İstediğiniz zaman karıştırarak,küçük bir kepçe ile dökerek servis yapınız.
#14.11.2005 20:50 0 0 0
  • 2 MAYONEZLİ SALATA SOSU

    MALZEME ;(350 gram sos için)

    1 Su bardağı mayonez ( 200 gr) 1 Kahve fncanı su

    2 Kahve fincanı limon suyu 2 Çay kaşığı tuz

    ½ Çay kaşığı toz şeker



    YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini birlikte iyice karıştırıp bir şişeye doldurunuz ve istediğiniz zaman kullanınız.
#14.11.2005 20:53 0 0 0
  • 4 EDİRNE SALATA SOSU
    MALZEME ;(400 gram sos için)

    1 Su bardağı mayonez (200 gr) ½ Çat kaşığı toz şeker

    2 Kahve fincanı limon suyu 50 gram rendelenmiş beyaz peynir

    1 Kahve fincanı su



    NOT;Beyaz sirke bulduğunuz takdirde,limon yerine beyaz sirke kullanınız

    YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini birlikte iyice karıştırıp bir şişeye doldurunuz ve gerektiğinde iyice çalkalayıp kullanınız.
#14.11.2005 20:53 0 0 0
  • Ellerine Saglik Canim
#17.11.2005 16:25 0 0 0
  • sağol ablacım
#18.11.2005 16:09 0 0 0
  • tarifin için sağol
#19.11.2005 22:46 0 0 0
  • 5 LİMON SOSU
    MALZEME ;(300 gram sos için)

    2 Kahve fincanı limon suyu
    2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


    6 Kahve fincanı zeytinyağ

    2 Çay kaşığı tuz

    YAPILIŞI ; Maydanoz hariç,diğer malzemeyi bir kapta iyice karıştırınız.Bir şişeye koyup,kullanacağınız zaman iyice çalkalayıp kullanınız.Maydanozu servis yaparken ilave ediniz.
#20.11.2005 13:14 0 0 0
  • 6 SİRKELİ SALATA SOSU
    MALZEME ;(400 gram sos için)

    2 Kahve fincanı sirke ½ Çorba kaşığı tuz

    6 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Çay kaşığı dolusu toz hardal

    1 Çimdik karabiber



    YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini iyice bir kapta karıştırınız.Bir şişeye doldurunuz ve istediğiniz zaman çalkalayıp kullanınız.
#20.11.2005 13:15 0 0 0
  • 7 ANADOLU SALATA SOSU
    MALZEME ;(400 gram sos için)

    6 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Çorba kaşığı ince kıyılmış soğan

    2 Kahve fincanı sirke ½ Çay kaşığı toz şeker

    ½ Komposto kaşığı tuz ½ Çay kaşığı kekik

    1 Çimdik karabiber ½ Çay kaşığı toz hardal



    YAPILIŞI ;Sirke ve zeytinyağı hariç,diğer malzemeyi çukur bir kaba koyup ,1 yumurtayı çırpma teliyle iyice çırpınız.Sonra sirke ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırıdıktan sonra bir şişeye doldurunuz.İstediğiniz zaman iyice çalkalayıp kullanınız.
#20.11.2005 13:16 0 0 0
  • 8 YAYLA SALATA SOSU

    MALZEME ;(500gram sos için)

    ½ tatlı kaşığı tuz 2 Kahve fincanı yoğurt

    1 Çay kaşığı toz şeker 1 Çimdik karabiber

    6 Kahve fincanı zeytinyağı ¼ Kahve kaşığı dövülmüş ıtır

    2 Kahve fincanı limon suyu



    NOT ; ITIR baharatçılarda bulunur

    YAPILIŞI ;Malzemenin hepsini birlikte iyice karıştırıp bir şişeye koyunuz.Servis anında iyice çalkalayıp kullanınız
#20.11.2005 13:17 0 0 0
  • 9 SOS REMULAD
    MALZEME ;(500 gram sos için)

    ½ Litre mayonez 2 Kahvefincanı kornişon veya hıyar turşu

    2 Çorba kaşığı kıyılmış ançuez 2 Kaşık kıyılmış maydanoz

    1 Kahve fincanı kıyılmış kapari

    YAPILIŞI ;Bütün malzemeyi bir kap içerisinde karıştırınız.
#20.11.2005 13:17 0 0 0
  • 10 VİNEGRET SOS
    MALZEMELER ;(400 gram sos için)

    3 Kahve fincanı zeytinyağı ½ Kahve fincanı sirke

    1 Çay kaşığı toz hardal ½ Çay kaşığı karabiber

    ½ Çay kaşığı tuz 2 Çorba kaşığı kıyılmış kor turşu

    1 Çorba kaşığı kıyılmış kapari 1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz



    YAPILIŞI ;Malzemenin hepsi bir kap içerisinde karıştırılıp servise hazır edilir.
#20.11.2005 13:18 0 0 0
  • 11 FRENCH SOS
    MALZEMELER ;

    1 Kahve fincanı sirke 2 Kahve fincanı zeytinyağı

    1 Tatlı kaşığı toz şeker ½ Tatlı kaşığı toz hardal

    1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber



    YAPILIŞI ;Malzemenin hepsi bir kap içerisinde karıştırılıp servise hazır edilir.
#20.11.2005 13:18 0 0 0
  • ÖNEMLİ NOTLAR
    1 . Mayonezle yapılan salatala soslarda zeytinyağı kullanılmaz.

    2 . Salata malzemesi yıkandıktan sonra çok iyi kurulanması gerekir,Sos ne olursa olsun, malzemeler kuru olmazsa sos yaprakların üzerinden akar gider !

    3. Salataların lezzetli olması için sos salata ile iyice harmanlanması gerekir.Sos salatanın üzerine kesinlikle dökülmemelidir.

    4. Soslarda çok ince bir çırpma teli kullanılması şarttır.Böylece sos ulaşabileceği en ince kıvama getirilebilir.
#20.11.2005 13:19 0 0 0
  • Ellerine saglik RaSeL cok degisik soslar
#22.11.2005 10:49 0 0 0
  • Ellerine saglik
#27.11.2005 14:31 0 0 0
  • ilginç sosolar raselcim denemk lazım teşekkürler
#27.11.2005 19:00 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 12:05 0 0 0