sebzeli piliç güveci

Son güncelleme: 20.03.2006 23:44
  • Sebzeli Piliç Göveci

    Malzemeler:

    1 adet (1250 gr.) Tavuk
    1 orta boy (75 gr. )Soğan
    1 su bardağı (150 gr.) Taze fasulye
    1 su bardağı (75 gr.) Taze bamya
    1 küçük boy (100 gr.) Yeşil kabak
    2 adet (30 gr.) Yeşil biber
    3 küçük boy (300 gr.)Domates
    1 su bardağı (200 gr.)Su (sıcak)
    3 tatlı kaşığı (18 gr.) Tuz
    1/2 tatlı kaşığı (1 gr.)Kara biber


    Yapilisi:
    Tavuğu yıkayip parçalayin. Soğanı soyun, yıkayin, iri iri doğrayin.
    Diğer sebzeleri yıkayip, fasulye ve yeşil biberi 1 santimetre kalınlıkta, patlıcan ve kabağı 1.5 santimetreküp irilikte doğrayin.
    Domatesi 1 cm.kalınlıkta halka şeklinde dilimleyin.
    Domates dışında, diğer sebzeleri güvece yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını koyun, domates dilimlerini dizin.
    Su, tuz ve kara biberi ekleyin.
    Kebabı kapalı olarak, orta sıcaklıktaki fırında, yaklaşık 1 saat pişirin.


    *Sıcağa dayanıklı, kapaklı cam kaplarda da pişirilebilir.Yanında pilav ve cacık uygundur.
#22.11.2005 13:24 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline sağlık
#04.12.2005 23:12 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 17:03 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:46 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:31 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık.
#20.03.2006 23:44 0 0 0