125 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
Üzerine: Bir yumurta sarısı
Not: Listede 3yemek kaşığı ince çekilmiş fındıkda vardı,ben tarifi alırken listeye yazmayı unutmuşum. Yoğururken aklıma geldi ama emin olamdığım için koymadım. Bu şekliyle güzel oldu ama..
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı: Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tatlıyı yapmaya kalkınSmile
Kakao hariç tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Unu ilk etapta 4 bardak ekleyin, gerekirsen sonradan ilave edersiniz. Yoğurduğunuz hamurdan portakal kadar ayırıp, kakaoyla tekrar yoğurun. Hamurdan küçük bir mandaline büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra ovalleştirin. İki yanlarından tutup çekik olarak bastırın. Ortasına parmağınızla derin bir çukur açın. Yağlanmış tepsiye kurabiyeleri dizin. Kakaolu hamurdan minik yuvarlaklar yapıp kenara alın. Yumurtayı çırpıp tatlıların üzerine ve çukurlarına sürün. Kakaolu yuvarlakları açtığınız çukurlara yerleştirin. Önceden ısıttığınız kızgın fırında tatlıyı üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan 30-40 saniye sonra şertebi dökün.. Bir kaç dakika sonra tatlıları maşayla ters çevirin ki şerbeti altlı üstlü emsin..