Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası

Son güncelleme: 17.12.2009 13:45
  • Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası - Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası Tarifi

    Malzemeler :
    1 paket baklavalık yufka
    1 kase ceviz
    150 gr.tereyağı
    1 paket kaymak

    Şerbeti için:

    6 su b.toz şeker
    5 su b.su
    1 dilim limon


    Hazırlanışı :
    İlk olarak tavaya 1 paket kaymağı ve 150 gr.olan tereyağını yarısını birlikte eritin.1 kase cevizi parçalayıcıdan geçirin.
    Hazır aldığınız baklavalık yufkayı pişereceğiniz fırın büyüklüğünde kesin.Fırın tepsisini yağlayın.Baklavalık yufklardan her 3 kat arasına eritilmiş tereyağı ve kaymak sürün.17 yaprak olunca arasına parçalanmış cevizin yarısını ilave edin.Tekrar 17 kat daha aynı şeklide aralarına eritilmiş kaymak ve tereyağı ilave ederek hazırlayın.Daha sonra üzerine tekrar ceviz ilave edin.

    Ara katlar yağlanarak baklavalık yufkalar bitene kadar tekrarlayın.Daha sonra baklavayı kesin.Kalan tereyağını eritin.Kestiğiniz baklavının üzerine eritilmiş tereyağını dökün.Baklavayı öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.
    Şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı su ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Baklava fırından çıktıktan sonra ılıtın.Şerbeti de ılıtın.Baklava ılıdıktan sonra üzerine ılık olan şerbeti dökün.
    Şerbeti çektikten sonra baklavayı servis edin.
#17.12.2009 13:45 0 0 0