Diyet önerileri

Son güncelleme: 03.04.2006 13:43
  • Dışarıda satılan hiçbir yemek, evde kendi zevkinize ve
    sağlığınıza göre yaptığınız yemekler kadar özenli ve besleyici olamaz. Şayet önünüze konan her tabağı silip süpürmek ve sonrasında şişkinlik çekmek istemiyorsanız, hem sağlığınız, hem de kilonuz için bazı fedakarlıklar yapmak zorundasınız.


    Unutmayın, hayatta, çoğunlukla olduğu gibi, güzel şeyler zararlı, tatsız şeyler ise faydalıdır, örneğin bira ve patates kızartması yerine salatalık ve suyu koymak kalori açısından büyük fayda sağlayacaktır. Yine de kafanızı diyet ve sağlıklı beslenmeyle bozmadan, birkaç ufak ayrıntıya dikkat ederek fiziğinizi korumanız ya da kilo vermeniz mümkün. Yapmanız gereken tek şey, aşağıda belirtilen kurallara uymak ve çok gerekli olmadığı sürece ihlal etmemek.

    * Arkadaşlarınızla öğle tatilinde yemek yemeye çıktığınızda, köşedeki hamburgerci ya da yakındaki büfede atıştırmak yerine, bir kafeye gidin, salata barından faydalanın ya da ızgara ürünlerini tercih edin.

    * Restoranlarda önünüze gelen iştah açıcılara dokunmayın. Özellikle ekmek ve yağdan ibaret olan servisleri kabul etmeyin.

    * Uçaklarda verilen yiyecekler hem sağlıksızdır, hem de hava ve yer değişiminden dolayı sarsılan bünyenize bir de sarsılmış midenizi eklemenize sebep olurlar. Uzun yolculuklarda mutlaka yanınızda meyvenizi ve suyunuzu götürün.

    * Yapay meyve sularını vitamin niyetine tüketmekten vazgeçin. Taze sıkılmış meyve sularını tercih edin, mümkün değilse suyunu içmek yerine meyveyi yiyin.

    * Önünüze gelen ve herkesin iştahla yediği tatlıdan küçük bir parça almaya kalkmayın. Tadı o kadar güzeldir ki, küçük bir lokmayla kalamazsınız, bir anda hepsini yiyiverirsiniz.

    * Yemek esnasında alkollü içkiler tüketmeyin. Bir-iki bardak bira yada şarap vücudunuzun daha çok yağ almasını sağlar ve size ekstra 300 kalori olarak geri döner. Susuzluğunuzu gidermek için su ya da sodayı tercih edin. Alkol alımını yemekten sonraya bırakın.

    * Koşmak yerine, meyve yemeyi deneyin. Özellikle karpuz, şeftali ya da elma vücudunuzun doğal şeker ihtiyacını karşılamanızı sağlar. Unutmayın, tatlılarda bulunan yapay şeker, vücudunuzdaki insülin miktarını yükselttiği gibi, kısa süre içinde düşürür ve iştahınızı iyice açar.

    * Haftanın bir gününü 'Serbest Gün' olarak belirleyin ve canınızın uzun zamandır çektiği bir besini tüketin: Tabii ki günü, bütün haftanın acısını çıkaracak şekilde yemekle doldurun demiyorum. Ama en azından uzun zamandır istediğiniz bir tatlıyı ya da büyük bir tabak makarnayı tüketmenizde herhangi bir sakınca yok.

    * Nerede olursanız olun, yatmadan en az iki saat önce yemek yemeyi bırakın. Bu alışkanlık aynı zamanda, geceleri daha rahat uyumanızı sağlar.

    * Abur-cuburdan uzak durun. Cips, çerez ya da kuruyemişleri tüketmekten hemen vazgeçin. Hergün küçük miktarda tüketilen ceviz, fındık ve kuru üzüm sağlığınız açısından gereklidir. Daha fazlası hem kilo almanıza sebep olur, hem de cildinizi bozar.
#26.11.2005 12:48 0 0 0
  • * Abur-cuburdan uzak durun. Cips, çerez ya da kuruyemişleri tüketmekten hemen vazgeçin. Hergün küçük miktarda tüketilen ceviz, fındık ve kuru üzüm sağlığınız açısından gereklidir. Daha fazlası hem kilo almanıza sebep olur, hem de cildinizi bozar.


    ben kesinlikle bu abur cuburdan vazgecemiyom ama yinede kilo almiyom

    saolasin arkadasim,bilgilendirdigin icin
#26.11.2005 19:45 0 0 0
  • sağol ellerine sağlık
#26.11.2005 20:56 0 0 0
  • caspercim herdaim gerekli bilgiler sagolasin canim
#27.11.2005 18:12 0 0 0
  • saolasın ellerinize sağlık kardeş güzel paylaşımların için
#28.11.2005 08:23 0 0 0
  • bilgilerin icin tesekkürler caspercim
#03.04.2006 13:43 0 0 0