Gribe karşı, turp, bal ve soğan

Son güncelleme: 08.11.2022 16:06
  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedir. Bir baş soğan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soğanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. Oluşan sıvı karışım yemeklerden sonra kaşıkla içilmeli'' dedi.


    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOP) Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedir'' dedi.

    Prof. Dr. Özer, Tokat'ta gribalenfeksiyon nedeniyle sağlık kurumlarının hastalarla dolduğunu söyledi.Nezle, grip, sinüzit ve ses kısılması gibi solunum yolları hastalarının bitkisel beslenmeye önem vermesi gerektiğini bildiren Özer, şöyle konuştu:

    ''Bir baş soğan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soğanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. Oluşan sıvı karışım öğle ve akşam yemeklerinden sonra kaşıkla içilmeli. Karışımın kalan bölümü ekmeğe sürülerek de yenilebilir. Bu işlem birkaç gün tekrarlandığında grip rahatsızlığı tamamen ortadan kalkar. Eğer karışım hastalığa yakalanmadan önce kullanılırsa kişi gribe yakalanmaz. Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedir.''

    Özer, solunum yolları hastalıklarının yoğun olduğu bu dönemde, baharatlı bitkiler (eterik yağ içeren), roka, yabani hardal, turp yaprağı ve kökü, kır teresi, soğan, nane, limon, maydanoz gibi yiyeceklerin de tüketilmesinin faydalı olacağını söylerine ekledi.
#29.11.2005 12:11 1 0 0
  • hocam sen ne dersen de grip bu doktorlu da 1 hafta çekersin doktorsuzda..
#29.11.2005 14:26 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#29.11.2005 17:08 0 0 0
  • ellerinize sağlık

#24.12.2005 05:53 0 0 0
  • EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER HERKESE
    SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
    :cubuk:
#28.12.2005 02:38 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#08.11.2022 16:06 0 0 0