Yemek Tarifleri > Domates sosu

    MALZEMELER

    2 baş soğan
    5 adet domates
    4 su bardağı su
    1 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı margarin
    yarım çorba kaşığı tozşeker
    2 kahve kaşığı kırmızıbiber


    HAZIRLANIŞI

    Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte karıştınrıp, kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdekleri çıkardıktan sonra küp küp doğrayın ve tencereye atın. Domatesler iyice ezilinceye dek sık sık kanştırarak pişirin. Sonra su, kırmızıbiber ve toz şeker katıp, kanştırın ve koyulaşıncaya dek tencerenin üzerini örtmeden kaynatın. Sos koyulaştığında süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün.
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    AFİYET OLSUN TEŞEKKÜRLER
    harika tarifler.Bunların hepsi çok güzel
    Teşekkür ederim
    teşekkürler ellerine sağlık
    ellerine sağlık teşekkürler
    Ellerine,yüreğine sağlık.
    Paylaşımın için sağol
    Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
    Ellerine Saglik
    teşekkürler
    ellere emeklere saglik...
    paylasim icin tessekürler