Kestaneli Sebze Çorbası

Son güncelleme: 30.06.2006 22:19
  • noimage
    Malzemeler:

    2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 kereviz, soyulup küp küp doğranmış
    1 havuç, soyulup küp küp doğranmış
    10-15 pişmiş kestane, küp küp doğranmış
    3-4 su bardağı tavuk suyu
    tuz
    karabiber
    Hazırlanması:

    Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kavrulunca salçaları ekleyip 1-2 defa çevirin.
    Ardından sebzeleri ve kestaneleri ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Kaynama noktasına getirip altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar -yaklaşık 20 dakika- pişirin. Pişince blendırdan geçirin. Kıvamı çok koyuysa azar azar kaynamış su ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
    En son tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın
    AFİYET OLSUN
#20.12.2005 22:38 0 0 0
  • tesekkurler
#21.12.2005 13:55 0 0 0
  • ellerine saglik tesekkurler
#22.12.2005 06:53 0 0 0
  • emeğine sağlık teşekkürler
#22.12.2005 11:03 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 06:21 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:26 0 0 0
  • ellerine sağlık:)
#08.06.2006 13:56 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 22:19 0 0 0