Patatesli kek

Son güncelleme: 19.03.2006 00:17
  • MALZEMELER
    250 gr patates
    2 su bardağı un
    3 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    1.5 su bardağı irmik
    1 paket maya
    1 su bardağı toışeker
    1 çaykaşığı toz tarçın
    2 yumurta
    Hint cevizi (müskat)

    4 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Patatesleri yıkayın, haşlayıp soyun. Ezerek süzgeçten geçirin ve püre haline getirip bir kaba koyun.
    Elediğiniz unu, kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz tereyağı (veya margarini), irmiği, tozşekeri, mayayı,tarçını ve hint cevizini ilave edin.
    Çırpılmış yumurta sarılarını, dövülmüş cevizi ekleyin. Daha sonra, kar haline gelen kadar çırptığınız yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyin.
    Yağlanmış fırın tepsisine düzgün şekilde bu hamuru yayın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra baklava şeklinde kesip ılınmaya bırakın.
#24.12.2005 19:20 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#24.12.2005 19:53 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine saglık.
#26.12.2005 11:30 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:25 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#29.12.2005 00:21 0 0 0
  • güzel tariflerin için ellerine sağlık teşekkürler
#05.01.2006 09:03 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:18 0 0 0
  • T Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:17 0 0 0