Lahana Kızartması Sarması

Son güncelleme: 03.07.2006 13:16
  • noimage
    MALZEMELER
    8 lahana yaprağı
    1 yumurta
    Kızartma için sıvı yağ
    250 gr mantar
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı mayonez
    Kırmızı biber, kekik, nane
    5-6 ceviz
    1 çorba kaşığı salça/ 2 domates

    YAPILIŞI
    Lahana yapraklarını tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın ve çıkarıp suyunu havluyla kurulayın. Bir yumurtayı çırpıp, lahana yapraklarını yumurtaya bulayın ve kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını almasını saplayın. Bu arada mantarları küçük küçük doğrayın ve bir tencerede biraz zeytinyağı, karabiber, kekik ve isterseniz 2 diş dövülmüş sarımsakla kavurun.
    Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, kırmızı biber, kekik ve naneyi karıştırın. Lahana yaprağının içine önce yoğurtlu karışımı sürün, sonra bir parça mantar koyun. Yaprağı sarıp, yenilebilecek büyüklükteki parçalara ayırın ve servis tabağına dizin. Sarımsağı çiğ seviyorsanız mantarı pişirirken koymayıp yoğurtlu karışıma da koyabilirsiniz.
    Mantarınız arttıysa 1 bardak suda ezdiğiniz salçayı veya rendelenmiş domatesi üstüne ekleyin ve domatesli bir sos yapın. Sosunuzu lahanaların üstüne gezdirin ve elinizde kırdığınız cevizleri de serpip soğuk olarak servis yapın.
#28.12.2005 10:01 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#29.12.2005 16:20 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler elinize sağlık
#08.01.2006 21:35 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
#11.01.2006 10:12 0 0 0
  • teşekkürler
    ,ellerine sağlıknoimage
#21.02.2006 16:54 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 21:55 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:43 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:16 0 0 0