Zeytinli Tavuk

Son güncelleme: 31.07.2008 14:55
  • Gerekli Malzemeler :

    4 dilim tavuk biftek
    1 demet maydanoz
    Yarım su bardağı mısırözü yağı
    1 su bardağı biberli yeşil zeytin
    1 cay kasığı karabiber
    Tuz


    Hazırlanışı:


    4 dilim tavuk bifteğini keskin bir bıçak yardımıyla şerit biçiminde doğrayın. Maydanozu ince kıyın.Tencereye yarım su bardağı mısırözü yağını döküp, kızdırın. Tavuk etlerini ve kıyılmış maydanozu tencereye alıp çevirerek kavurun, 1 su bardağı biberli yeşil zeytini halka halka doğrayın.
    Tencereye alın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. İçine 1 cay kasığı karabiber ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika bu şekilde karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.
    Not : Tavuk bifteği kasabınıza hazırlatabileceğiniz gibi marketlerden hazır olarak ambalaj içinde de satın alabilirsiniz. Dilerseniz kemikli tavuk göğsünden fileto da çıkarabilirsiniz. Doldurulmuş yeşil zeytin yerine arzunuza göre siyah zeytin de kullanmanız mümkün.
#29.12.2005 16:25 0 0 0
  • Güzel tariflerin için teşekkürler kardeşim ellerine sağlık
#01.01.2006 13:02 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#01.01.2006 13:24 0 0 0
  • lezzetli gibi ama denemek lazım paylaşım için teşekkurler
#01.01.2006 13:52 0 0 0
  • eme ğine sağlık cesper kardeş
#08.01.2006 21:14 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağol
#11.01.2006 10:19 0 0 0
  • teşekkürler, ellerine sağlık

    noimage
#21.02.2006 16:52 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 21:40 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:49 0 0 0
  • paylaşım için thanks
#07.07.2008 18:58 0 0 0
  • Sağolasın
#31.07.2008 14:55 0 0 0