Yürekli Güveç

Son güncelleme: 03.07.2006 13:13
  • Gerekli Malzemeler :

    4 kuzu yüreği, toplam 750 gr
    25 gr margarin veya tereyağı
    1 büyük havuç, küçük eşit parçalara bölünmüş
    2 kereviz sapı küçük eşit parçalara bölünmüş
    1/2 yeşil veya kırmızı biber, küp halinde kesilmiş
    1 büyük soğan, doğranmış


    Hazırlanışı:


    Yürekleri kurulayıp 1 cm. kalınlığında kesin.
    Margarini orta boy bir tencerede eritin. Yağ kızınca havucu, kerevizi, küp biberleri, soğanı katıp orta ateşte 5 dak. karıştırarak pişirin. Yürek parçalarını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.
    Tavuk suyunu, defne yaprağını, tuz ve biberi ekleyin. Bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 1.5 saat pişirin. Bu sürenin sonunda defne yaprağını çıkartın.
    Küçük bir kapta unu biraz soğuk suyla karıştırın. Tenceredeki pişme suyundan ilave edip unlu bulamacı yine karıştırarak tencereye katın. Güveci ağır ateşte 2-3 dakika daha pişirin. Salçasını tuzunu ve biberini katıp birkaç dakika daha pişirdikten sonra halka biberlerle süsleyip servis yapın.
    HAZIRLAMA: Yürekleri bir tahtaya koyup uzunlamasına yarıya bölün yağlarını lifleri ve tüplerini bir makasla ayırıp iyice durulayın.
    BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?: Yürekler bir protein deposudur ve çok ekonomiktir.
    DONDURMA: Yürekleri tarifteki gibi pişirin ama normal un yerine daha koyu olması için mısır unu kullanın. Tencereyi buzlu bir kapta soğutun sonra üstteki yağı alın ve saklayacağınız sağlam bir kaba koyun. Yüreklerin sıvıyla kaplı olmasına dikkat edin. Üstünü sıkıca kapatıp derin dondurucu da l ay saklayabilirsiniz.
#29.12.2005 16:27 0 0 0
  • Güzel tariflerin için teşekkürler kardeşim ellerine sağlık
#01.01.2006 13:06 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#01.01.2006 13:21 0 0 0
  • elinize sağlık güzel paylaşımların için
#08.01.2006 21:22 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağol
#11.01.2006 10:18 0 0 0
  • noimage

    teşekkürler, ellerine sağlık
#21.02.2006 16:57 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 21:50 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:46 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:13 0 0 0