Pırasa, erik, kiraz, üzüm, zeytinyağı ve şalgam, kabızlığa iyi gelir.
* Elma, yemeklerden önce yenildiği takdirde, kabızlığı büyük ölçüde giderir.
* Erik, kurutulup yenildiğinde, kabızlığa karşı oldukça iyi bir ilaçtır.
* Fesleğen tohumları kaynatılarak içilirse, kabızlığa karşı oldukça faydalıdır. Frenk üzümü yapraklarından yapılan çay da kabızlıkta etkilidir
* Keten tohumu, bağırsak cidarına etki ederek sindirimi hızlandırır. Bu nedenle son derece etkili ve sağlıklı bir müshil ilacıdır. Vücutta herhangi bir tahribat yapmadan kabızlığı önler.
* Taze incir, kabızlığı giderir. Kuru incirler, akşamdan suya konulup yumuşatılarak sabahları aç karnına yenilirse, bağırsakların faaliyetini artırır