Patatesli Karnıyarık Börek

Son güncelleme: 28.04.2010 23:26
  • Patatesli Karnıyarık Böreği tarifi - Patatesli Karnıyarık Börek nasıl yapılır

    Malzemeler:

    1 paket taze yufka
    3 adet haşlanmış orta boy patates
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar
    1 kase yoğurt
    tuz, pul biber
    1 yumurta
    yarım çay bardağı sıvıyağ.

    Hazırlanışı:

    Yufkalarımızı tek tek ayıralım. Haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim, kaşar, tuz ve pul biberle karıştıralım. Derin bir kasede de yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırıp çırpalım. Açtığımız yufkaları ikiye bölelim.Yarım ay şeklinde olan yufkanın uc kısmının bir tarafını içe katlayalım. 1 karışa yakın bi ksım içe katlandıktan sonra, hazırladığımız yoğurtlu karışımdan bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim. Daha sonra patates harcından katladığımız tarafın yarısını örtecek kadar yayalım. Yufkanın yan uçlarını içe bükerek yaygın bir şeklide saralım. Dikdörtgen bir şekil elde etmeye çalışalım.Tüm Yufkaları bu şekilde hazırlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra bir bıçakla üzerlerini çizer gibi keselim. Üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığımız yoğurt, yumurta ve yağ karşımından sürelim. 180 dereceli fırında üzerleri kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirelim. Patatesli karmıyarık böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
#28.04.2010 23:26 0 0 0