İngiterede yapılan bir araştırmada somon balığı, pekmez, pancar, ceviz, keten tohumu gibi besinlerin depresyona iyi geldiği belirlendi.
Araştırmanın başında bulunan profesör Bill Carlezon, " Balıktaki omega 3 yağ asidi ile pekmez ve pancardaki uridin maddesi depresyonu engelliyor. Balık yiyenlerin depresyona girme riski azalıyor" dedi. İnsanların özellikle mutsuz olduğu dönemlerde yediklerine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Carlezon, bazı besinlerin mutluluk hormonu serotoninin salgılanmasına yardımcı olduğu görüşünde. Araştırmada ayrıca, çok az balık tüketen ülkelerde depresyon vakalarının daha fazla olduğu da ortaya çıktı. Meselâ balığın az tüketildiği Amerika'da 19 milyon kişiye depresyon teşhisi konmuş. Uzmanlar, balığın çok fazla tüketildiği ülkelerde ise, daha az depresyon vakası görüldüğünün altını çiziyor.
Tabikii tükettiğimiz besinlerin de depresyona mutlaka etkisi oluyor bana göre insan güzel yiyecekleri gördüğü zaman onu yiyebilmek için bile mutlu oluyor vücudumuzda yaratacağı faydalarıda üzerine koyarsak gerçekten yararlı olur