saltanat kebabı

Son güncelleme: 03.07.2006 12:51
  • [Gereçler:
    200.gr pirinç,250 gr kıyma,150 gr.bezelye,150 gr.mantar.1 yumurta,yarım kıyılmıs sogan 2 corba kasıgı salca.1 tablet et suyu,1/2 ekmek içi,tuz,karabiber,1/3 lt. su yemek için
    Yapılışı:
    önce tencerede yagda (margarin ve sıvı) pirinc metal sesi gelene dek kavrulur.tuz ile karıstırılıp üzerini asacak sekilde su verilir et suyu verilip pilavın kapagı kapatılıp 5-10 dk. pisirilip kapatılır.bir kapta kıyma ekmek içi yumurta ve tuz karabiber yogrulur ve ceviz gibi yuvarlaklar yapılır.yagda kızartılır.yagını cekmek için peceteye birakilir.ayrı tencerede sogan,jülyen mantar kavrulur salca verilir.suyu verilip kaynatılır.kaynayınca kızaran köfteler verilir.5 dk.kaynadıktan sonra köfteler ilave edilip bir taşım kaynatılır.pilavımız kek kalıbına doldurulup büyük bir tabağa ters kapatılıp kalıp alınır.boş olan ortasına köfteli karışım doldurulur.sosu üzerinde gezdirilir.
#23.02.2006 19:28 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 21:48 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:46 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler. noimage
#06.03.2006 23:36 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkür ederim ablacımnoimage
#07.03.2006 10:38 0 0 0
  • harika tariflerin için teşekkürler
#13.04.2006 11:05 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#17.05.2006 00:29 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 12:51 0 0 0