Teflon tavada makarnalı börek

Son güncelleme: 03.06.2010 13:23
  • Teflon tavada börek - makarnalı börek - tavada makarnalı börek - makarnalı börek tavada - Teflon tavada makarnalı börek hakkinda

    noimage

    noimage

    Malzemeler:

    2 adet yufka
    250 gr. tercih ettiğiniz bir makarna ( sıvı malzemeyi içine çekmesi için, içi boş makarna tavsiye ederim)
    2 adet yumurta
    1/3 su bardağı yoğurt
    1/3 su bardağı sıvıyağ
    Deniz tuzu (peynirinizin tuzuna gore miktarını ayarlayın)
    Karabiber
    1/2 su bardağı beyaz peynir veya beyaz+kaşar peyniri karışımı ya da keçi peyniri

    Hazırlanışı:

    Makarnayı paketin üstündeki tarifine göre pişirip, süzün.
    Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
    Ufalanmış beyaz peyniri, kullanıyorsanız rendelenmiş kaşar ya da keçi peynirini ilave edip hepsini harmanlayın.
    Büyük boy teflon tavanızı zeytinyağı ile iyice yağlayın.
    Yufkanın birini tabana yerleştirip, yırtılmaması için yeterince pay bırakarak kalanını tavanın dışına sarkıtın.
    İkinci yufkanın yarısını -tabanın kalın olması için - üzerine serin ve makarnalı karışımı döküp düzeltin.
    Kalan yarım yufkayı da büzdürerek serip, yanlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın.
    Üzerine de fırça ile zeytinyağı sürüp, bir kapak kapatın.
    Çok kısık ateşte, yufka kızarana kadar pişirin. Arada spatula ile altını kontrol edin.
    Altı tamamen kızarınca, düz bir tabak yardımı ile böreği çevirin.
    Diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alıp, dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.
#03.06.2010 13:23 0 0 0