Düdüklüde Kıymalı Bamya

Son güncelleme: 13.12.2010 16:44
  • Düdüklüde Kıymalı Bamya Tarifi - Düdüklüde Kıymalı Bamya Yapılışı - Düdüklüde Kıymalı Bamya Nasıl Yapılır - Düdüklüde Kıymalı Bamya Malzemeleri

    Malzemeler;
    Yarım kg bamya
    100 gr kıyma (dondurucuda küçücük bir parça kıyma vardı, ben onu koydum biraz az geldi)
    1 baş soğan
    2-3 orta boy domates
    yarım çay bardağı koruk suyu (yoksa limon suyu)
    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1,5 su bardağı sıcak su

    Yapılışı;
    Bamyalar iyice yıkanıp süzülür. Sap kısımları koni şeklinde kesilerek ayıklanır. Düdüklü tencereye yağ ve yemeklik doğranmış soğan konup birkaç dakika çevrilir. Kıyma ilave edilip kavrulur. Küp küp doğranmış domatesler ilave edilerek domatesler ezilene kadar kavurmaya devam edilir. 1,5 su bardağı sıcak su, tuz ve koruk (yada limon) suyu eklenir. Kaynayan suya ayıklanmış bamyalar atılıp, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Düdüklüde 10-12 dakika pişirilir.
#11.11.2010 13:40 0 0 0
#13.12.2010 16:44 0 0 0