Patlıcan Karnıyarık

Son güncelleme: 22.01.2011 01:46
  • Patlıcan Karnıyarık Tarifi - Patlıcan Karnıyarık Nasıl Yapılır - Patlıcan Karnıyarık Malzemeleri



    MALZEMELER :

    * 6 küçük patlıcan
    * 250 gr dana kıyma
    * 2 Soğan
    * 2-3 domates
    * 2-3 sivri biber
    * Yarım demet maydanoz
    * 3-4 kaşık yağ
    * Tuz
    * karabiber



    Patlıcan Karnıyarık tarifi

    1— Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu Suda yarım saat bekletilir.Yıkanıp kurulanır.
    2— Yağda çevirerek kızartılır.Tepsiye yerleştirilip boydan boya,bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
    3— İnce doğranmış soğan, biber,kıyma yağ ile kavrulur.Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir.Tuz,kara biber,kıyılmış maydanoz ilâve edilir.
    4— Patlıcanların içine doldurulur.Üzerlerine domates dilimler yerleştirilir.
    5— Az su ilâvesi ile yavaş yavaş pişirilir.


#27.12.2010 13:23 0 0 0
  • tesekkürler
#22.01.2011 01:46 0 0 0