Baklava Yufkasından Tepsi Böreği

Son güncelleme: 05.01.2011 10:55
  • Baklava Yufkasından Tepsi Böreği Tarifi - Baklava Yufkasından Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Baklava Yufkasından Tepsi Böreği Malzemeleri



    Baklava yufkasından tepsi böreği malzemeleri

    8 baklava yufkası

    2 yumurta

    2 su bardağı süt

    3/4 su bardağı ayçiçeği yağı

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    İç malzeme için

    500 gr beyaz peynir

    Yarım demet maydanoz

    Üzeri için

    Susam veya çörekotu

    1 yumurtanın sarısı


    Baklava Yufkasından Tepsi Böreği

    Hem pratik hem de lezzetli tariflerle ağızlar tatlansın. Yumurtalarla, süt, ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Dikdörtgen geniş kenarlı cam kabı iyice yağlayın. Bir baklava yufkasını içine yayıp fazlalıkları kabın dışına sarkıtın. Üzerine yumurtalı harçtan yayın. İkinci yufkayı iri parçalara ayırarak üzerine serpiştirin. Tekrar yumurtalı harçtan dökün.

    İç harcı için, peyniri ufalayın. Maydanozları ince kıyıp peynire ilave ederek harmanlayın.

    İç harcın 1/3'ünü hazırladığınız yufkaların üzerine yayıp, üzerine iri parçalayıp aralarına yumurtalı harçtan sürdüğünüz 5 yufkayı yayın. Kalan peynirli harcın yarısını yufkaların üzerine yayın. 1 yufkayı ayırarak kalan yufkalarıda aynı şekilde harçın üzerine iri parçalayıp yumurtalı harçla birlikte yayın.

    Son olarak bir yufkayı bütün olarak üzerine yerleştirin. Kenarlardan taşan yufkaları bıçak yardımıyla kesip düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.



#05.01.2011 10:55 0 0 0