Muska Baklava

Son güncelleme: 28.03.2011 18:21
  • baklava tarifleri - muska baklava nasıl yapılır - baklava nasıl yapılır
    noimage
    Muska baklava malzemeleri
    Hamur için

    500 gr un

    4 yumurta

    Yarım su bardağı süt

    1 tatlı kaşığı tuz

    200 gr nişasta

    250 gr tereyağı

    İç malzeme için

    500 ml süt

    ¼ su bardağı irmik

    ¼ su bardağı toz şeker

    1 çay bardağı çekilmiş ceviz

    Şerbet için

    5 su bardağı toz şeker

    2.5 su bardağı su

    1 yemek kaşığı limon suyu

    Üzeri için

    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

    Ceviz içi

    Muska baklava hazırlanışı

    Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri iyice yoğurun. Merdaneyle yufka inceliğinde açın. Sütü tencerede ısıtın. İrmiği ilave edip sürekli karıştırın. Şekeri ekleyip karıştırın ve kaynayınca ateşten alın. Cevizi ilave edip iyice harmanlayın. Açtığınız yufkanın 3 tanesini üst üste yerleştirin. 3 yufkada bir yağlayarak 9 yufka kullanın. Yufkaları dört parmak kalınlığında, uzun ve ince dikdörtgenler şeklinde kesin. Uçlarına harçtan paylaştırıp üçgen şekilde muska böreği gibi kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerini yağlayıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp soğuk baklavaların üzerine dökün. Üzerlerine iri çekilmiş ceviz içi serperek servis yapın.
    Muska baklava artık hazır, afiyet olsun.
#12.03.2011 22:50 0 0 0
  • Teşekürler
#28.03.2011 18:21 0 0 0