Şam Tatlısı - Antakya

Son güncelleme: 16.04.2011 13:54
  • Şam Tatlısı - Antakya

    noimage


    Malzemeler:
    Hamuru için ;
    1 bardak şeker
    Yarım kilo irmik
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı yoğurt
    1 paket karbonat
    Tahin
    Pekmez
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 yemek kaşığı kakao
    Hindistan cevizi
    Ceviz
    Şerbeti için ;
    4 su bardağı şeker
    3,5 su bardağı su
    Birkaç damla limon

    Yapılışı:
    Şerbet için, orta boy çelik tencerede 3,5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker ve 3-4 damla doğal limon (konsantre sadece limon suyu olan değildir) eklenerek yüksek ocak ateşinde karıştırılır. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
    Hamuru için; Derin cam kapta 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 bardak şeker karıştırılır. Yarım kilo irmik ve karbonat da eklenerek kaşık yardımıyla karıştırılmaya devam edilir. Hamurun yumuşak ve sıvı kıvamda olması gerekir, ortalama 5 dakika karıştırılması yeterli olacaktır.
    Tatlı için ayrılan boş fırın tepsisinin zeminine tahin yayılır. Üzerine hamur harcın yarısı konur ve cevizler serpiştirilir. Cevizlerin üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ve kakaoyu tel süzgeç yardımıyla serpiştiririz. Geri kalan harç malzemelerin üzerine dökülür. Öncelikle tahin sonrasında pekmez bir kez daha hamurun üzerinde gezdirilir. El yardımıyla tahin ve pekmez hamurun üzerine yayıldıktan sonra önceden 200 derece ile ısıtılmış fırınımıza 180 dereceye 30 dakika ayarlayarak pişirilir. İlk 20 dakika hamurun kabarması için fırının kapağı açılmaz. 20 dakika sonrasında Şam tatlısının kontrolünü yapabilirsiniz. Tatlımız 12-15 kişiliktir.
#16.04.2011 13:54 0 0 0