Milföy Baklava

Son güncelleme: 15.05.2011 11:11
  • milföy tatlısı - milföyden baklava yapımı - milföylü tatlıMALZEMELER;

    5 tane milföy,
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
    1 tatlı kaşığı tarçın,

    ŞERBETİ İÇİN;

    1,5 su bardağı şeker,
    2 su bardağı su,
    bir kaç damla limon suyu.

    HAZIRLANIŞI:

    Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Milföyleri tezgaha serip üzerinden merdane ile bir-iki kez geçiyoruz(ki tatlımız ağır olmasın.)Sonra dörde blüyoruz.Bir kasede karıştırdığımız ceviz ve tarçından bir tutam ekleyip köşelerinden bohça gibi birleştiriyoruz.Hepsini bu şekilde yapıp fırın tepsimize diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküp sönmüş fırında bir süre bekletiyoruz.
    Daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.

    alıntı
#25.04.2011 22:14 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#15.05.2011 11:11 0 0 0