Cevizli Ev Baklavası

Son güncelleme: 09.07.2011 20:21
  • baklava nasıl yapılır - evde baklava yapımı - şerbetli tatlılar - cevizli baklava tarifi
    noimage
    Cevizli ev baklavası malzemeleri

    6 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    1 çay bardağı sıvıyağ

    1 çay bardağı yoğurt

    1 yumurta

    1 çay bardağı su

    1 su bardağı nişasta

    1 su bardağı pirinç unu

    250 gr tereyağı

    350 gr çekilmiş ceviz

    Şerbet için:

    5 su bardağı tozşeker

    3.5 su bardağı su

    Yarım limonun suyu

    Cevizli ev baklavası hazırlanışı
    Cevizli ev baklavası: Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu,
    yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
    Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir
    hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

    Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın.
    Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
    Tezgâhı unlayın, her bezenin
    üzerine nişastalı pirinç unu serperek
    8-10 santim çapında açın.

    Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip
    3 hamur grubu hazırlayın.
    Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin
    ve 20 dakika dinlendirin.
    Fırın tepsisini yağlayın.
    Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
    Birinci grup yufkayı tepsiye yayın.
    Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin.
    İkinci grup yufkayı üzerine yayın.
    Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka grubunu yayın.
    Dikdörtgen dilimler halinde kesin.
    Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.

    Önceden ısıtılmış 150 dereceye
    ayarlı fırında 45 dakika pişirin.
    Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.

    Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
    Limon suyunu ekleyip bir taşım
    daha kaynattıktan sonra şerbeti ateşten alın.
    Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine gezdirerek dökün.
    Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.
    Dilimler halinde servis yapın.
    Afiyet olsun.
#09.07.2011 20:21 0 0 0