Şambaba tatlısı

Son güncelleme: 25.09.2010 09:56
  • Malzemeler:
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    2 Çay Bardağı Su
    1 Çorba Kaşığı Sirke
    Alabildiğince Un
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un
    Üzerine :
    1 Adet Yumurtanın Sarısı
    2 Çorba Kaşığı tereyağı

    HAZIRLANIŞI :
    Unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım. Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim. Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım. Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim.
    110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım. Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım. Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım. Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım. Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım.
#03.09.2006 17:28 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#03.09.2006 20:06 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler eline saglık
#08.09.2006 23:20 0 0 0
  • Ellerine Saglik teşekkürler
#20.09.2006 00:30 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin
#21.09.2006 08:51 0 0 0
  • teşekkürler
#21.09.2006 08:51 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#21.09.2006 09:10 0 0 0
  • emeğine sağlık
#23.12.2009 09:08 0 0 0
  • Emeğine sağlık canım
#25.09.2010 09:56 0 0 0