sağlık karnesi tarihe karışacak

Son güncelleme: 09.09.2006 18:06
  • Yılbaşında yürürlüğe girecek olan yeni yasalarla tüm çalışanları tek bir çatı altına toplayacak olan Sosyal Güvenlik Reformu, sağlık karnesi çilesine de son verecek.

    Halen hastane kapısında mutlaka sorulan karneye ihtiyaç olmaksızın, nüfus cüzdanındaki vatandaşlık numarasını gösteren herkes muayene ve tedavi olabilecek, ilacını alabilecek. Çünkü, 70 milyon Türk vatandaşı doğuştan sigortalı kabul edilecek. Sosyol Güvenlik Reformu'na ilişkin hazırlıklarını BUGÜN'e anlatan SSK Başkan Vekili Dr. Özkan Dalbay, şimdilik geçiş döneminde olduklarını belirterek şu bilgileri verdi: "1 Ocak 2007'de sigortalı sayısı 70 milyon olacak. Türk vatandaşları yanında, ülkemizde bir yıldan fazla kalanlar da sigorta kapsamına girecek. Şu anda SSK dolaşımında 35 milyon sağlık karnesi bulunuyor. Karnenin ekinde de 50 reçete bulunuyor. Şimdi bunları yenilemiyoruz. Kuyrukların olmamasının bir sebebi de bu. Artık defter yenileme işlerine son veriyoruz. Geçiş döneminin sonunda herkese birer manyetik kart vereceğiz.

    KİMLİK NO YETERLİ

    Ara uygulama 2008 sonuna kadar sürecek. Bunun ana sebebi kart işletim sisteminin oluşturulmasıdır. Sağlık karnesi bitenler ya da yeni karne çıkaracak olanların kimliklerinde TC Kimlik Numarası yazıyorsa, karne edinme zorunluluğu kaldırılacak. Anlaşma yaptığımız özel sağlık tesislerine ya da devlet hastanelerine sadece kimlik ile başvuru yapılabilecek. Bu sebeple nüfus cüzdanlarında kimlik numarası olmayanlar mutlaka cüzdanlarını değiştirmeli.

    MANYETİK KARTLAR GELİYOR

    Şu anda teknik çalışmaları TÜBİTAK ile birlikte yürütüyoruz. Amacımız 2008 sonundan itibaren sisteme bağlı 70 milyonun üzerindeki insanımızı kart sahibi yapmak. Gelecek hafta Başbakan Erdoğan'a bir sunum yapılacak. Yıllardır kuyruklar, şikayetler, zaman kayıplarıyla gündeme gelen SSK'da e-hizmet projesinin devreye girmesiyle vatandaş memnuniyeti yüzde 80'i aştı. Bu sayede müdürlüklerimizde kuyruklar yüzde 50'nin üzerinde azaldı. Sonuçta, 250 milyon YTL'ye yakın (170 milyon dolar) tasarruf sağlandı."
#09.09.2006 08:48 0 0 0
  • bu çileden kutulacağımıza sevindim gerçekten

    teşekkrüler casper
#09.09.2006 08:54 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler .çok iyi olur
#09.09.2006 18:06 0 0 0