Közde Patlıcan Karnıyarık

Son güncelleme: 08.08.2011 02:15
  • Közde Patlıcan Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Yapılışı - Karnıyarık Nasıl Yapılır - Diyet Karnıyarık

    6 kişilik
    6 adet patlıcan
    300 gram yağsız kıyma
    2 adet soğan
    3 adet sivri biber
    3 adet domates
    Yarım demet maydanoz
    Birkaç dal dereotu
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı margarin
    Yeterli miktarda diyet tuz

    Ön hazırlık olarak patlıcanları közde pişirin. Soğuduktan sonra kabuklarını elinizi arasıra ıslatarak soyun. Bir kaşık yardımıyla patlıcanların ortalarını açın. İçi için margarini koyduğunuz teflon bir tavada kıymayı kavurun. Suyunu salıp, çektiğinde içine yemeklik doğranmış 2 adet soğanı ilave edin. Kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleştiğinde, 3 adet doğranmış sivri biber, ve 3 adet kuşbaşı kesilmiş domatesi ilave edin. Karabiber ve tuz serpin. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Közlenmiş patlıcanların içini açın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Üzerini dereotuyla süsleyip, sıcak sıcak servis yapın.
#08.08.2011 02:15 0 0 0