Badem Tatlısı Yapılışı - Badem Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri
Malzemeler:
8 yumurta
1 su bardağı un
100 gr file badem
Yarım çay kaşığı vanilya
2.5 su bardağı su
1 çay bardağı tozşeker
200 gr çekilmiş badem
50 gr margarin
2 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte çırpma teli ile 10 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılıtın. Un, vanilya, çekilmiş badem ve margarini ilave edin ve mikserle çırpın.
Yumurta aklarını bir kasede köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerini spatula ile düzeltip file bademleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Şerbet için bir tencerede su, limon suyu ve şekeri 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.