Badem Tatlısı

Son güncelleme: 22.08.2011 17:03


  • Badem Tatlısı Yapılışı - Badem Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri

    noimage


    Malzemeler:

    8 yumurta
    1 su bardağı un
    100 gr file badem
    Yarım çay kaşığı vanilya
    2.5 su bardağı su
    1 çay bardağı tozşeker
    200 gr çekilmiş badem
    50 gr margarin
    2 su bardağı tozşeker
    Yarım limonun suyu


    Hazırlanışı:

    Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte çırpma teli ile 10 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılıtın. Un, vanilya, çekilmiş badem ve margarini ilave edin ve mikserle çırpın.

    Yumurta aklarını bir kasede köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma ekleyip karıştırın.

    Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerini spatula ile düzeltip file bademleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pişirin.

    Şerbet için bir tencerede su, limon suyu ve şekeri 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.

    Badem tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

#22.08.2011 17:03 0 0 0