Mantılı Çorba

Son güncelleme: 22.08.2011 17:39


  • Mantılı Çorba Tarifi - Mantılı Çorba Yapılışı - Çorba Tarifleri - Çorbalar

    noimage


    Malzemeler:

    300 gr Kayseri Mantısı
    4 yemek kaşığı küp doğranmış soğan
    1 çay bardağı bezelye
    1 çay bardağı mısır
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    6 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı un
    Tuz
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber


    Hazırlanışı:

    Küp soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayan suya tuz ilave edip mantıları atın.

    Unu küçük bir kasede su ile incelterek çorbaya ekleyin. Mantılar yumuşamaya başlayınca mısır ve bezelyeyi ekleyip pişirin. Nane, pul biber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

    Mantılı çorba artık hazır, afiyet olsun.

#22.08.2011 17:39 0 0 0