Malzemeler
2 Kg Bal Kabağı
1 Kg Toz Şeker
Süslemek için Ceviz
yapılışı
Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta
şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor
olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.
Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
Malzemeler:
2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
Yarım kilo toz şeker
200 gram çekilmiş ceviz
Hazırlanışı:
Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.
Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.