KABAK TATLISI

Son güncelleme: 18.10.2008 08:34
  • Malzemeler
    2 Kg Bal Kabağı
    1 Kg Toz Şeker
    Süslemek için Ceviz
    yapılışı
    Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta
    şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor
    olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.

    Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.

    Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.

#09.10.2006 15:51 0 0 0
  • Ellerine saglik
#10.10.2006 21:14 0 0 0
  • Ellerine sağlık
#11.10.2006 00:27 0 0 0
  • ellerine emegine saglik...
#20.10.2006 21:36 0 0 0
  • Malzemeler:
    2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
    Yarım kilo toz şeker
    200 gram çekilmiş ceviz
    Hazırlanışı:
    Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

    Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.
#21.11.2006 11:37 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • benim cok sevdigim tatlilardan bitanesi

    ellerine saglik
#21.11.2006 16:09 0 0 0
  • ellerine Saglik
#21.11.2006 23:36 0 0 0
  • tatlinin her turu super ellerine saglik
#10.01.2007 08:54 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#14.01.2007 10:20 0 0 0
  • KABAK TATLISI SEVİLMEZ Mİ YAWW ELLERİNE SAĞLIK BANA DA AFİYET OLSUN
#07.02.2007 01:14 0 0 0
  • bunlar süper ya
    bilgiler için teşekkürler...
#20.04.2007 12:50 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:52 0 0 0
  • emeğine saglık
#08.02.2008 08:39 0 0 0
  • cok severim ya bu tatlıyı saol abla
#10.02.2008 23:41 0 0 0
  • Leziz bir tatlıdır. Pek severim. Paylaşım için teşekkürler.
#19.02.2008 20:21 0 0 0
  • ellerine saglik
#10.10.2008 23:08 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler:)
#17.10.2008 21:48 0 0 0
  • Bende cok severim eline saglik hayatim
#17.10.2008 23:56 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler. ben hiç sevmem
#18.10.2008 01:11 0 0 0