Üç Katlı Salata

Son güncelleme: 25.08.2007 15:23
  • Malzemeler:
    1 Büyük Atom Salata
    1 Demet Taze Soğan
    500 gr Mayonez
    3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    450 gr Bezelye (dondurulmuş)
    350 gr Kaşarpeyniri
    HAZIRLANIŞI :
    Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.
    Mayonezi zeytinyağı ile birlikte bir kaseye alıp çırpın. Ardından salatanın üzerine dökün ve bir bıçakla üzerini düzeltin.
    Dondurulmuş bezelyenin çözülmesini beklemeden mayonezin üzerine serpin. Peyniri rendenin iri kısmı ile rendeleyip bezelyenin üzerine serpin.
    Pastırmayı yağsız bir tavada hafifçe kızartın. Bir mutfak haylusunun üzerine alıp yağını çektirin. Pastırma dilimlerini peynirin üzerine yerleştirin. Salata kasesinin üzerini bir alüminyum folyo ile örtüp 12 saat buzdolabında bekletin.
    Yoğurtlu alternatif
    Salatayı daha hafif hazırlamak isteyenler mayonez yerine yoğurt kullanabilirler. 500 gr light yoğurdu iyice çırpıp ardından tarifi aynen uygulayın. Kilo sorunu olmayanlar süzme yoğurt da kullanabilirler. Süzme yoğurt daha fazla kalori içerir ama daha yoğun olduğundan kullanılmaya elverişlidir. Ayrıca bir iki diş sarmısak da ilave edebilirsiniz. Böylece salatanız daha hoş bir tat alır.
    0 gr Pastırma
#27.10.2006 11:18 0 0 0
  • Guzel Tarif Icin Tessekurler
#27.10.2006 17:33 0 0 0
  • ellerine emeine saglik
#05.11.2006 15:01 0 0 0
  • bu güzel ve şık salata tarifi için teşekkürler superisi
#06.11.2006 17:21 0 0 0
  • Cok lezzetli bir Salataya benziyor. Mutlaka deniycem. Tarif icin cok tesekkürler!
#26.11.2006 17:03 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler ellerine saglik
#10.01.2007 09:47 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#14.01.2007 10:31 0 0 0
  • Guzel Tarif Icin Tessekurler
#07.02.2007 01:12 0 0 0
  • Ellerine sağlık , teşekkürler
#25.08.2007 15:23 0 0 0