Baklava

Son güncelleme: 05.10.2011 16:39
  • Baklava Tarifi - Baklava Nasıl Yapılır - Baklava Malzemeleri
    Baklava


    4 su bardağı un
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 su bardağı su
    1 çimdik tuz
    Açmak için:
    1 paket nişasta
    İçi için:
    Dövülmüş ceviz
    Üzeri için:
    5 çorba kaşığı margarin
    Şerbeti için:
    3 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su

    Hamur malzemelerini yoğurup naylon torbaya koyun ve 30 dakika bekletin. Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 parça koparın. Nişastayla tabak büyüklüğünde açın. Yufkalardan 5 tanesini aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve tepsi büyüklüğünde açın, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ceviz serpin. Malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Baklavayı dilediğiniz şekilde kesin, üzerine eritilmiş margarin gezdirin. 180 derece fırında pişirin, üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
#05.10.2011 16:39 0 0 0