Şerbetli Milföy Tatlısı

Son güncelleme: 07.10.2011 17:43
  • milföy tatlısı tarifi - milföy hamuru ile tatlı yapımı - tarçınlı milföy tatlısıMalzemeler:

    4 milföy hamuru

    Şerbet için:

    1 su bardağı su
    1 su bardağı tozşeker
    1 çay kaşığı limonsuyu

    Kızartmak için:

    Ayçiçek yağı

    Süslemek için:

    Toz tarçın

    Yapılışı:

    Bir tencerede şerbet için su,tozşeker ve 1-2 damla limonu kaynatın ve soğumaya bırakın.

    Milföyleri 15 dk. oda ısısında bekletin.Tırtıklı kesici ile şerit şeklinde kesin.Dilerseniz ortasından sıkıca bükün.

    Bir tavada kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün.

    Sonra şerbetin içine atın.15 dk. bekletin ve şerbetten çıkarın.

    Toz tarçın serperek servis yapın.

    alıntı
#07.10.2011 17:43 0 0 0