Sarma Baklava

Son güncelleme: 06.11.2011 16:43
  • baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti nasıl hazırlanır - baklava şerbeti nasıl dökülür - sarma baklavanın tarifi - cevizli baklavaMalzemeler:

    2 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı süt
    Yarım pkt kabartma tozu
    Bir tutam tuz
    Aldığı kadar un
    Nişasta
    1 kase çekilmiş ceviz içi
    Yarım paket margarin

    Şerbeti için:

    3 su bardağı şeker
    4 su bardağı su
    Yarım limon
    Hazırlanışı:

    Yumurta,sıvıyağ,süt,tuz,kabartma tozu,unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Yarım saat dinlendirmeye bırakalım.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 adet bezeler yapalım ve nişasta yardımıyla küçük küçük açalım.

    Daha sonra iki hamur arasına nişasta serpip üst üste 2 hamuru açalım incecik olana kadar ve kenar kısmından başlayıp cevizleri serpelim.Yalnız hertarafa serpmeyin yatay serpin ve yanlardan 2 cm çapında katayıp oklava yardımıyla rulo yapar gibi sarın ve sonra oklavayı yavaşça çekin.

    Bıçakla istediğiniz büyüklükte kesip küçük boy tepsiye dizin ve böylelikle her iki yufkada bir ceviz koyup rulo yapıyoruz.İşlemimiz bittikten sonra margarini eritip baklavaların üzerine döküyoruz.

    180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Bu sırada şerbeti hazırlıyoruz soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.Yanlız şerbet çok kaynar olmasın hafif bekletelim yoksa istediğimiz çıtırlıkta olmaz hamurlaşır.

    alıntı
#06.11.2011 16:43 0 0 0