Kayısılı Baklava Tarifi

Son güncelleme: 06.11.2011 16:50
  • kayısılı baklava nasıl yapılır - kayısı ile baklava yapımıMalzemeler
    (8 kişilik):

    1 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 paket kabartma tozu
    3,5 bardak un
    125 gr. tereyağ
    2 paket nişasta
    100 gr. ceviz veya fındık
    1 kg. bal kabağı
    1 bardak şeker
    500 gr. taze kayısı

    Şerbet için:

    5 su bardağı şeker,
    5 su bardağı su,

    Hazırlanışı:

    1 limonun suyunu bir iki taşım kaynatın ve soğutun. Yumurta, süt, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve undan yaptığınız hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 20 ufak yumak yapın ve bu yumakları ufak ufak açarak aralarına nişasta koyun. Aralarına nişasta koyduğunuz hamurlardan 10 tanesini üst üste koyarak oklava ile açın. Daha sonra açtığınız hamurları tepsiye yayarak, içine ceviz koyun. Diğer 10 hamuru da aynı şekilde açarak üstüne koyun ve dilim dilim kesin. Daha sonra erittiğiniz tereyağı dilimlerin üzerine döküp, fırında pişirin. Piştikten sonra fırından çıkardığınız baklavanın üzerine hazırladığınız şerbeti soğuk olarak dökün. Baklavanızı servis yaparken; çekirdeklerini çıkarıp, üzerine yarım çay kaşığı vanilya ilave ederek mutfak robotunda geçirdiğimiz taze kayısı sosunu ekleyerek konuklarımıza ikram edin.


    alıntı
#06.11.2011 16:50 0 0 0