Çıraklar Çöreği

Son güncelleme: 06.10.2007 07:36
  • Un, tuz, yaş maya ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Bu hamurun miktarı, tepsinizin büyüklüğüne göre otuz tane yufka açacak kadar olmalıdır.
    1. Otuz tane pazı hazırlayın
    2. Bunları tek tek yufka halinde açın.
    3. Yağladığınız tepsiye birinci yufkayı serip üzerine erimiş tereyağını sürün ve kırık ceviz içi serpin. Üzerine ikinci yufkayı serin ve üzerine tekrar tereyağı sürüp, ceviz serpin. Bu işlemi otuz yufka bitene kadar tekrarlayın. En üstteki yufkaya sadece tereyağ sürün.
    4. Bu kat kat hamurun bir kenarını tepsinin ortasına doğru katlayıp bastırın.
    5. Sağ ve sol kenarını da ortaya doğru katlayıp bastırın.
    6. Son kenarı da ortaya doğru katlayıp bastırın.
    7. Pişireceğiniz tepsiyi yağlayın.
    8. Yağlanan tepsiye aldığınız hamuru yumruk ve parmaklarınızla bastırarak tepsiye yayılmasını sağlayın. Parmak izleriniz hamurun üzerinde belirgin olursa piştiği zaman hoş bir görünüm oluyor.
    9. Üzeri kızarana kadar fırında pişirip istediğiniz şekilde dilimledikten sonra sıcak sıcak servis edin.
#07.01.2007 14:40 0 0 0
  • ellerine saglik
#26.03.2007 20:24 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:08 0 0 0
  • su-perisi teşekkürler verdiğin tarifden dolayı teşekkürler

    bu çöreğe ait hale hazırda yapılmakta olan şenlikler bile mevcut safranbolu çıraklar köyüne has bir çörektir

    bu yılkda 14. düzenlenecek olan çıraklar çöreği şenliklerine tüm arkadaşları bekleriz

    ayrıntılı bilgi için

    [email]mail-adresi-yasak@hotmail.com[/email]

    adresinden bana ulaşa bilirsiniz
#22.07.2007 15:54 0 0 0
  • denemek lazım
#22.07.2007 20:51 0 0 0
  • teşekkürler
#26.07.2007 19:43 0 0 0
  • eline saglik
#25.08.2007 00:58 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler
#06.10.2007 07:36 0 0 0