Çıtır çıtır lezzetli mi lezzetli bu böreği kesinlikle tavsiye ediyorum. Malum mevsim kış ve pazıyı çok sık tüketiyoruz. Bu ara böreğini yapmadığımı farkettim ve yine kolları sıvayıp mutfağa girdim Elde açmak biraz daha vakit alıyor ama onun lezzetini de yufkada alamıyorum doğrusu. Bu sabah kızım uyanıncaya kadar yapıp fırına verdim bile)))
Hazırlama Zamanı 25 dakika
Pişirme Zamanı 35-40 dakika
Malzemeler
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 yumurta
tuz ve su (yaklaşık 1 su bardağı alıyor)
İç harcı için:
1 bağ pazı
300 g çökelek
2 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Aralarına sürmek için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
Yumurta sarısı ve çok az sıvı yağ karışımı
Hazırlanışı
Öncelikle pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip yaprak kısımlarını güzelce bol suyla yıkayalım. Küçük küçük keselim. Genişçe bir kaba alalım pazıları. Tavada küp doğradığımız soğanları az zeytinyağı ekleyip kavuralım. Soğuyunca pazılara ekleyelim. Çökeleği, tuzu, karabiberi ve pulbiberi de ekleyip iyice harmanlayalım. İç harcımız hazır.
Hamuru için bir kabın içerisine un, tuz, yumurta ve suyu alalım. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Hamur kıvamını alınca 10 adet beze yapalım. Üzerini kapatalım. Tezgaha un serpip 1. bezeyi alalım. Üzerine de un serpip önce merdaneyle servis tabağı kadar açalım. Daha sonra oklava yardımıyla biraz daha büyütelim. Fırça ile yufkanın her tarafına sürelim. İç harcımızı da uç kısmına paylaştırıp rulo yapalım. Yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim. Sırasıyla tüm bezeler için aynı işlemi uygulayalım. En son olarak da üzerine fırçayla yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürelim.
Önceden ısıtılmış 185 'C fırında kızarana kadar yaklaşık 35 - 40 dk pişirelim.
Afiyet Olsun.
NOT: Her fırının ısı ayarı farklılık göstereceğinden dolayı kontrollü pişirmenizi öneririm