Zeytinyağlı Lahana Sarması

Son güncelleme: 15.09.2008 00:13
  • Malzemeler

    1 orta boy lahana

    3 su bardağı pirinç

    1 su bardağı zeytinyağ

    1 su bardağı su

    1 demet maydanoz

    4 soğan

    3 domates

    1 limon suyu

    1 yemek kaşığı çam fıstığı

    1 yemek kaşığı kuş üzümü

    1 tatlı kaşığı şeker

    1 tatlı kaşığı tuz

    Karabiber, nane

    Hazırlanışı:

    Lahananın dış yaprakları kaynar tuzlu suda haşlanır.

    İnce doğranmış soğan zeytinyağda hafif pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Bir kaç kere karıştırılır.

    Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir.Pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur.

    Domatesler soyulup blendırdan geçirilir. Kavrulmakta olan pirince ilave edilir. Bir su bardağı su ,şeker,tuz ve karabiber (arzu edilen başka baharatlarda eklenebilir.)Karıştırılıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

    Kapağı kapalı onbeş dakika demlendirilir.Limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, kuş üzümü ilave edilir. Karıştırılır.

    Lahana yapraklarının sert damarlı kısımları bir bıçakla alınır. Hazırlanan içle arzuya göre uzun veya küçük sarılır. (Zeytinyağlıda uzun tercih edilir.)

    Kalan lahana yaprakları bir tencerenin altına serilir.Sarmalar dizilir. Aralara limon dilimlenip konulur.Üstü lahana yapraklarıyla örtülür. Bir su bardağı su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

    Soğuduktan sonra servis tabağına alıp limon dilimleriyle ve maydanoz yapraklarıyla süslenir.
#08.01.2007 17:15 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler
#10.01.2007 08:20 0 0 0
  • Tesekkür ederim ben oğ uzhan
#28.12.2007 18:46 0 0 0
  • Ellerine Sağlık
#30.12.2007 15:01 0 0 0
  • SAOLLL TSK
#16.04.2008 21:14 0 0 0
#29.04.2008 00:20 0 0 0
  • aaaa gerçekten değişik ve ilginçç tarifleriniz mevcut hepsi için tşk edeiyoruz:D:)
#28.05.2008 09:30 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIIIK
#08.08.2008 15:58 0 0 0
  • bilgi icin tskleer

    sarma gibi varmi off
#15.09.2008 00:13 0 0 0