Zeytinyağlı Taze Sebzeler

Son güncelleme: 22.05.2012 14:05
  • Zeytinyağlı taze sebzeler Tarifi - Zeytinyağlı taze sebzeler Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı taze sebzeler Malzemeleri

    Zeytinyağlı taze sebzeler |


    Malzemeler

    - 1 kg. Sebze
    - yarım su bardağı zeytinyaği
    - 2 soğan
    - 2 domates veya yarım kaşık salça
    - 1- 2 çay kaşığı şeker
    - tuz

    Hazırlanışı

    Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır. İnce doğranmış soğan ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça katılır. Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp 5- 10 dakika kavrulur. Su konup orta ateşte pişirilir (1- 1,5 bardak su). Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için). Not: 1)kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz. 2)pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1- 2 doğranmış havucu kavurunuz. Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz. 3)bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (baklaya salça konmaz). 4)düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır.
#22.05.2012 14:05 0 0 0