Baharatlı Puding

Son güncelleme: 10.02.2008 23:44
  • Malzeme
    60 gr. Çokokrem
    6 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
    4 çorba kaşığı toz şeker
    150 gr. Piknik Kakaolu Bisküvi
    100 gr. Kakaolu Pötibör Bisküvi
    1,5 çorba kaşığı su
    ½ su bardağı İçim Tereyağ (Eritilmiş)
    ½ su bardağı çekilmiş badem
    2 çay kaşığı toz tarçın
    1 tatlı kaşığı toz karanfil

    Hazırlanışı

    Çokokrem benmari usulü eritilir.

    Yumurta akları 1,5 çorba kaşığı şekerle çırpılarak kar haline getirilir.

    Fırın 200 Cye getirilip ısıtılır. Porsiyonluk fırın kapları margarin ve tereyağı ile yağlanıp, üzerine toz şeker serpilir.

    Ülker Kakaolu Bisküvi ve Ülker Kakaolu Pötibör Bisküvi fırında kurutulur. Kuruyan bisküviler robottan geçirilerek ufalanmış hale getirilir ve su ile karıştırılır.

    Yumurta sarılarına kalan şeker katılarak benmari usulü ısıtılır ve kremamsı bir hal alıncaya kadar çırpılıp karıştırılır.

    Eritilmiş Çokokrem, tereyağı ile karıştırılır ve sonrasında yumurta eklenir. Badem, baharatlar, bisküvi karışımı ve kar halindeki yumurta akı ilave edilerek bir kaşıkla dikkatlice karıştırılır.

    Bu harç, daha önceden yağlanıp şekerlenmiş fırın kaplarına paylaştırılır. Kaplar yarılarına gelecek şekilde su ile doldurulmuş bir fırın tepsisine oturtulur. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
#05.02.2007 10:12 0 0 0
  • güzel tariflerin için teşekkürler eline saglık
#13.02.2007 23:11 0 0 0
  • teşekkürler su perisi
#17.03.2007 13:39 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#17.03.2007 16:25 0 0 0
  • enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:45 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:57 0 0 0
  • tatlı değil sanırım ya baharatlı olduguna göre
#08.02.2008 08:35 0 0 0
  • acı mı tatlı mı onu anlamadım
#10.02.2008 23:44 0 0 0