Cevizli Mekik Tatlısı Tarifi - Cevizli Mekik Tatlısı Nasıl Yapılır - Cevizli Mekik Tatlısının Yapılışı
Malzemeler:
2 yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 Türk fincanı zeytinyağı veya sıvıyağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:1 yumurta sarısı
Şerbeti:
9 kahve fincanı şeker
11 Türk kahve fincanı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Hamur için ceviz hariç tüm malzemeleri karıştırın, unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzda bastırarak yuvarlak şekil verin. İçine ceviz koyup üzerine hafif bastırarak mekik şeklinde yuvarlayın, ek yerleri alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çatalla hamuru delmeden çizerek şekil verin. 185 derecede kızarana kadar pişirin. Önceden hazırladığınız soğumuş şerbeti sıcak tatlıya dökün. 2 saat üzerini kapatarak dinlendirin.