Kış Sebzeleri Çorbası

Son güncelleme: 18.02.2013 00:14
  • kış sebzeleri çorbası nasıl yapılır - et suyuna çorba tarifi - et suyuna sebze çorbasıNelere ihtiyacımız var?

    200 gr. pırasa
    200 gr. havuç
    200 gr. Brüksel lahanası
    200 gr. patates
    125 gr. kereviz
    40 gr. tereyağı
    5 diş sarımsak
    1 orta boy kuru soğan
    1 çorba kaşığı köri
    2 bıçak ucu toz zencefil
    280 gr. Hindistancevizi kreması
    1,5 lt. Et suyu (Ya da 3 tablet et suyu)

    Nasıl yapıyoruz?

    Brüksel lahanası hariç sayılan bütün sebzeleri iri, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı dövülmüş sarımsakları yağda ölene kadar kavurun. Sonra bu soğanlı sarımsaklı yağa bütün sebzeleri katarak beş dakika kadar kavurun. Üzerine hazırladığınız et suyunu katarak 20 dakika pişirin. Sebzeler fazla yumuşamadan yenecek kıvama gelmelidir. Şimdi çorbanıza köriyi, zencefili hindistan cevizi kremasını katarak bir taşım kaynatın. Fazla kaynatırsanız krema kesilir. Tuz karabiberi unutmayın.

    alıntı
#18.02.2013 00:14 0 0 0