Pembe tatlı

Son güncelleme: 10.02.2008 23:44
  • Malzemeler:

    4 su bardağı süt
    500 gr çilek
    4 yumurta
    1 kahve fincanı nişasta
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 su bardağı hazır frambuaz sosu
    1 paket çilekli toz jöle
    Birkaç nane yaprağı

    Hazırlanışı:
    * Süslemek için birkaç çileği ayırıp kalanı robotta püre halinde ezin.

    * Derin bir tencerede yumurtaları köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, toz jöle, nişasta ve tozşeker ekleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Çilek püresini ilave edip karıştırmaya devam edin ve 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.

    * Karışımı derin bir cam kalıba döküp buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin. Servis tabağına ters çevirip alın. Frambuaz sosunu tatlının üzerine ip gibi akıtarak gezdirin. Ayırdığınız çilekleri dilimleyin. Çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
#09.04.2007 18:27 0 0 0
  • Ellerine saglik güzelim ....)))
#11.04.2007 14:07 0 0 0
  • enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:46 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:57 0 0 0
  • saol su-perisi eline saglık
#08.02.2008 08:35 0 0 0
  • tşkler su-perisi
#10.02.2008 23:44 0 0 0