Server Paşa Tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 08:57
  • Malzemeler:

    - 200 gr bayat ekmek içi
    - 1,5 su bardağı süt
    - 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (60gr)
    - 1 yemek kaşığı toz şeker
    - 3 yumurta
    Şerbeti için:
    - 2 su bardağı şeker
    - 1 su bardağı su
    - 1 yemek kaşığı limonsuyu
    Yapılışı:

    - Bir tencerenin içine bayat ekmek içlerini küçük parçalara bölüp koyun. Üzerine süt döküp yarım saat bekletin. Bu süre sonunda sırası ile yumurtaları, tozşekeri ve tereyağını konup iyice yoğurun. Hiç pütür kalmayana dek yoğurduktan sonra yağlanmış bir fırın tepsisine 2 parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde yayın. Üzerini kaşığın tersi ile düzleyin. önceden 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirin.
    - Bu sırada su ile şekeri bir tencereye koyup karıştırarak kıvamı koyulaşana dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocakdan alın. Soğuması için serin bir yere kaldırın.
    - Fırından pişen tatlıyı çıkarıp, sıcakken ılık şerbeti üzerine dökün.
    - Şerbeti çekene dek bekleyip kare ya da baklava dilimi şeklinde kesin. Sade ya da kaymak ile servis yapın.
#26.04.2007 11:31 0 0 0
  • güzel tariflarin için teşekkürler SU-PERISI
#05.05.2007 00:40 0 0 0
  • kemal paşayı duymuştum birde server paşamı vardı

    teşekkürler
#08.05.2007 14:18 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#12.05.2007 16:19 0 0 0
  • teşekkürler SU-PERISI
#13.06.2007 10:12 0 0 0
  • tşk
#26.07.2007 19:12 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:42 0 0 0
  • eline saglık arkadasım
#08.02.2008 08:57 0 0 0