kış çorbaları - havuçlu çorba tarifi - sebzeli çorbalar
Havuç çorbası malzemeleri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 kg havuç
1 litre sebze suyu
2 çay kaşığı köri tozu
100 gr kırmızı mercimek
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
400 ml Hindistan cevizi sütü
üzeri için
Krema
Kıyılmış maydanoz
Havuç çorbası:
Havuçların kabuklarını soyup doğrayın.
Soğanı irice piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsak ve havuçları ekleyin.
Tuz, köri, kimyon, karabiber ve pul biberi ilave edip 30 saniye kavurun.
Mercimek ve sebze suyunu ilave ederek orta ateşte 25-30 dakika pişirin.
Karışımı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
çorbayı yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Hindistan cevizi sütünü ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Kaselere paylaştırıp üzerini krema ve maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Hindistan cevizli havuç çorbası artık hazır, afiyet olsun